Allt om Alabastern

Jag har beslutat mig att dokumentera en del om Alabastern, nu från en hyresgästs synvinkel istället för förgyllda tidningartiklar och meningslösa byggnadspriser. Istället så ser vi på hur en byggherre som inte bryr sig allt för mycket av kvalitetskontroll och arkitekt som  känns mer som en första års student på arkitektsutbildningen.

Vi kommer att titta närmare på detaljer och försöka förstå varför man gjort de val man har gjort, vilket till mesta dels är att spara på kostnader och maximera vinst.

Det kommer att finnas de som håller med om vad jag skriver, samt de som tycker att det inte finns några fel eller kommer med vissa bortförklaringar som att man inte hade tid att besikta alla lägenheterna.

 

Om vi börjar titta lite på den arkitekturella kunskaperna där vi ser en klassisk nybörjar fel, man beslutar sig för att ha mycket glass och glömmer bort att  det behövs insynskydd. Så som Alabastern är ritad, så kan man se rakt igenom en 3:a eller 4:a från utsidan, Växjö Hem har inte tänkt på att göra något åt det hela och tänkt att alla ar glada så länge de har rikligt med solljus i lägenheten. Ett annat klassikt fel är att man lyckas göra ett rum långt mörkare än resten av rummen eftersom fönstret kommer för nära en vägg, så man väljer att ha ett mindre fönster i de mindre sovrummen. Man har även lyckats med konsten att påtvinga folk att möblera sovrum på samma sätt genom att göra dem för retagnulära.

 

 

 

Leave a Reply